Portforbud

Vi ber alle våre kunder om å følge med på oppdateringer fra Mattilsynet med tanke på fugleinfluensa og dermed følgende portforbud. Ta vare på hverandre og deres fjærkledde i disse dager.

Bilde fra avdelingen på Nesodden. Hvor damene fortsatt får nyte frisk luft under tett tak.

Året 2020.

Hvem hadde vel trodd at 2020 skulle bli slik det ble, et meget rart år på så veldig mange måter. Men også et givende år, et år med muligheter. Interessen for fjørfe vokste og det samme gjorde henvendelsene fra dere der ute.

I takt med restriksjoner og nedstenginger kom også mulighetene for å satse på oppgradereinger og utvidigelse her på Nebbete. Noen nye raser kom til i løpet av året og det samme gjorde muligheten for å bygge butikk, noe vi håper å bli ferdige med i løpet av våren 2021.

Gleder oss til og kunne tilby både nye spennende raser samt et større utvalg av utstyr og fôr i løpet av det kommende året.

Hobbyfjærfe NRFF

Vi er med i denne utgaven av Hobbyfjærfe med rasen Schijndelaar!

Bli medlem av NRFF (Norsk Rasefjærfeforbund), så får du bladet hobbyfjærfe med masse spennende og nyttig informasjon. Muligheten til å bestille ringer, og delta på utstillinger om ønskelig. Få informasjon om hva NRFF driver med, for sikkerheten rundt våre dyr, bevarings-prosjekter av de 3 norske rasene mm.

Våre raser

Vi jobber stadig med å utvikle våre raser og avlsgrupper. Det være seg nytt blod inn i eksisterende grupper, nye grupper og hele tiden ha de mest rasetypiske avlsdyrene.

Nebbutikk

Vil starte med å ønske en riktig god sommer!

Vi jobber for tiden på spreng med en ny «Nebbutikk», som vi har valgt å kalle det. Det er en nettbutikk slik man er vant til, men med vår litt nebbete vri.

Dvs, at produktene selvfølgelig er rettet mot de nebbete dyrene våre!

Vi vil legge ut et nytt innlegg da den er oppe og går. Så følg med 😉

EGG & HØNEDAGEN

ØRFK’s Egg & Hønedagen. 26. Mai. 🥚&🐓 • Østfold Rasefjærfeklubb arrangerer den årlige; Egg og Hønedagen, på Berg skole i Halden, den 26. Mai kl 11-15 
Kjøp og salg av høner, kyllinger, egg og tilhørende utstyr. Det blir også salg av antikviteter, lokal produsert mat, drikke, håndarbeider mm. 
Askim kaninforening kommer med kaniner, og det vil også bli underholdning, vareprøver på hund og kattemat. Papegøyeshow og Zombielars vil være til stede og signere autografer. 
Kiosksalg av pølser, vafler og drikke til gode priser.

Alle er hjertelig velkomne!…

Hei hvor det går!

Tiden flyr og ting skjer! Vi har etter turen til Bergen, hatt hendene fulle med nye prosjekter. 
Vi kan nå meddele at vi holder på å utvide Nebbete, med et nytt tilholdssted, og vi går fra “hobby” til virksomhet rettet mot Hobbymiljøet. 
Vårt nye hovedsete er i Hobøl kommune i Østfold. 

Vi har også nye og spennende raser vi jobber med og skal begynne å jobbe med. 
Ting tar jo litt lenger tid enn det vi ønsker, men allikevel går tiden alt for fort! 
Det tar tid å bygge opp nye avlsgrupper fra bunnen av, spesielt med krav til den standarden vi ønsker å tilby. Vi må ha fine, sunne dyr med flere forskjellige stammer, så vi får de aller beste resultatene med tanke på livskvalitet og utseende etter den nordiske/europeiske standarden. 

De nye rasene vi jobber med og skal jobbe med er: 
Rhode Island Red 
Silverudds Blå 
Pavlovskaya 
Wyandotte 
Silke 
Samt de vi har fra før!

Helgen som ga mer enn forventet!

Som vi har skrevet om tidligere sitter vi i styret til Østfold Rasefjærfeklubb. Denne helgen var det lagt opp til årsmøte i Norsk Rasefjærfeforbund (NRFF).
Vi valgte å reise allerede på torsdagen, for og kunne lande litt i Bergen før vi skulle i årsmøte.

Torsdagen ble riktig nok brukt mest til kjøring, og en hyggelig middag for så å ta en tidlig kveld.
Fredagen startet med hotellfrokost og en meget hyggelig og informativ tur i Bergens akvarium.
Vi fikk også levert noen rugeegg vi hadde bestilling på.
Litt ut på dagen begynte delegatene fra de andre klubbene å ramle inn på hotellet, og vi ble bedre kjent over en middag på kvelden.


Lørdagen var den store dagen vi alle ventet på. Årsmøtet ble avholdt i lokalene til Midtun Zoo, og startet med lunsj kl 11. Vi valgte og møte kl 10 for å få tatt oss en tur i en dyrebutikk vi hørt mye om. Selvfølgelig ble det brukt penger på ting man absolutt ikke kan være foruten.
Selve årsmøte startet kl 12. Da det var ferdig nærmere kl 18, var Martin valgt inn i styret. Noe som ikke var helt planlagt, men veldig spennende!

Årsmøte ble avrundet med en bankett middag, før vi på søndag morgen vendte nesen over fjellene og hjemover. Som vi har sagt før, går vi et spennende år i møte!

Oppdateringer

Da har vi fått somlet oss til og ordnet et lite galleri med bilder, som vi håper du setter pris på. Vi har nå også vært med i en reportasje i Amtstidende, en lokalavis i Akershus. Så snart vi får filen fra avisen, legger vi den ut her på siden vår, så du skal få lese.

Ha en nebbete fin tid!