Hjem

NEBBETE – Fire Fjær Til Fem Høns

Kanskje litt paradoksalt at vi kaller oss for «Nebbete». Nebbete er et uttrykk som ikke blir brukt så mye lenger i det moderne språk. Vi ønsker å bevege oss litt tilbake til gode gamle verdier. Der man driver et godt dyrehold og man vet hva man får i seg. Nebbet har en stor betydning for hva vi driver med! Nebbet står for liv og overlevelse, og stell. Kanskje er det også et ønske om å ta bort litt av negativiteten fra ordet, til tross for at vi selv noen ganger kanskje kan være litt «nebbete».

“Fire fjær til fem høns” – Vi ønsket og starte med et par høner. Det gjorde vi, og det til gangs. Noe som kanskje virker litt spesielt i dagens samfunn, men også så naturlig som det kommer. Mange som driver med høns vet at det å starte med et par høns, ofte blir mange fler enn man først hadde regnet med. For å understreke ordspillet er det lett å la seg rive med. Overdrivelser er derfor en selvfølge for alle med høner.

Vi driver selv med oppdrett, salg og utstilling av fjærfe og svømmefugl. Vi selger gjerne våre raser til deg som vil ha noen hagehøns, som tar seg litt ekstra ut. Utstilling eller ei. Eller til deg som vil ha en god litt ekstra flott verpehøne, og ha noen veldig gode egg på matbordet. Skulle du trenge noe nytt blod i avls flokken din, kan vi være behjelpelige der også.

Rasene våre som vi har for tiden er:

Ayam Cemani – Den stolte sorte Indonesiske hønen, Schijndelaar – En grasiøs og frisk ny Nederlandsk høne, Maran – Rolig høne med store mørkebrune egg, Crèvecoeur – En av Frankrikets eldste hønseraser utryddningstruet, Silverudds Blå – Enda en Svensk rase med egg i mange forskjellige grønn nyanser, Pavlovskaya – En Russisk hardfør rase. som elsker å være ute, og Cayuga – En and som ikke bare ser flott ut, men som også spiser snegler og holder seg til eiendommen.

For å se mer om disse rasene sjekk ut under menyen Raser.